Dzięki uprzejmości firmy Jantar Spółka z o.o. Zakład Przetwórstwa Ziemniaków STOLON mam możliwość przetestować ich kluczowy wyrób – płatki ziemniaczane.
Bardzo przemawia do mnie sama idea takiego produktu:
=> prostota
przygotowania
=> łatwość przechowywania
=> wszechstronne zastosowanie w kuchni
Z płatków ziemniaczanych można wyczarować takie kulinarne cuda jak: krokieciki ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, pyzy, placki ziemniaczane, puree.
Dodatkowo płatki ziemniaczane mogą być wykorzystywane przy wypieku chleba - jako spulchniacz i naturalny konserwant przedłużający świeżość pieczywa.
Inne zastosowanie to zagęstnik do zup czy sosów.
Oto jak swój produkt zachwala sam producent:
Płatki ziemniaczane oferowane przez Jantar STOLON to najwyższej jakości produkt, który od lat uzyskuje pochlebne opinie odbiorców na rynku krajowym i zagranicznym.
Jego wysoka jakość jest rezultatem ponad stu letniego doświadczenia w produkcji wyrobów ziemniaczanych.
Do produkcji naszych płatków używamy ziemniaków z wyselekcjonowanych odmian jadalnych, nie modyfikowanych genetycznie, hodowanych pod ścisłą kontrolą. Pochodzą one z regionu Pomorza - charakteryzującego się doskonałymi warunkami glebowo-klimatycznymi dla upraw ziemniaków.
Proces technologiczny produkcji płatków ziemniaczanych składa się z następujących etapów: mycie surowca, obieranie i krojenie, blanszowanie, schładzanie, parowanie ziemniaków, suszenie parowanej masy, rozdrabnianie i odsiewanie wyrobu, pakowanie.
Cały proces produkcyjny odbywa się pod ścisłym nadzorem kontroli jakości.
Podsumowując, jest to idealna alternatywa dla surowych ziemniaków, dzięki czemu zabiegana kobieta pracująca może przygotować pyszny obiad o wiele szybciej i bez zdzierania manicure przy ręcznym tarciu ziemniaków :)
=> łatwość przechowywania
=> wszechstronne zastosowanie w kuchni
Z płatków ziemniaczanych można wyczarować takie kulinarne cuda jak: krokieciki ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, pyzy, placki ziemniaczane, puree.
Dodatkowo płatki ziemniaczane mogą być wykorzystywane przy wypieku chleba - jako spulchniacz i naturalny konserwant przedłużający świeżość pieczywa.
Inne zastosowanie to zagęstnik do zup czy sosów.
Oto jak swój produkt zachwala sam producent:
Płatki ziemniaczane oferowane przez Jantar STOLON to najwyższej jakości produkt, który od lat uzyskuje pochlebne opinie odbiorców na rynku krajowym i zagranicznym.
Jego wysoka jakość jest rezultatem ponad stu letniego doświadczenia w produkcji wyrobów ziemniaczanych.
Do produkcji naszych płatków używamy ziemniaków z wyselekcjonowanych odmian jadalnych, nie modyfikowanych genetycznie, hodowanych pod ścisłą kontrolą. Pochodzą one z regionu Pomorza - charakteryzującego się doskonałymi warunkami glebowo-klimatycznymi dla upraw ziemniaków.
Proces technologiczny produkcji płatków ziemniaczanych składa się z następujących etapów: mycie surowca, obieranie i krojenie, blanszowanie, schładzanie, parowanie ziemniaków, suszenie parowanej masy, rozdrabnianie i odsiewanie wyrobu, pakowanie.
Cały proces produkcyjny odbywa się pod ścisłym nadzorem kontroli jakości.
Podsumowując, jest to idealna alternatywa dla surowych ziemniaków, dzięki czemu zabiegana kobieta pracująca może przygotować pyszny obiad o wiele szybciej i bez zdzierania manicure przy ręcznym tarciu ziemniaków :)
Jestem ciekawa jakie pyszne przepisy stworzysz :-) czekam :-):-):-) produkt ciekawy:-)
OdpowiedzUsuńRany, jaka presja :P No niema opcji, trzeba sprostać wyzwaniu :P Przepisy wkrótce! :D
UsuńDzięki! Mam nadzieję że polubisz również przepisy powstałe na bazie powyższego :)
OdpowiedzUsuńW Stanach często kupowałem instant potatos do obiadu gdy czas przygotowania lub wygoda wchodziły w rachubę. Były to bardzo drobne płatki lub proszek w opakowaniach jednofuntowych odpowiednich do domowego użytku. W Polsce wydaje się, że są produkowane dla stołówek i wytwórni spożywczych i pakowane w wielokilogramowe worki. Jak to jest, czy są również dostępne w małych, domowych opakowaniach?
OdpowiedzUsuńTak, są mniejsze opakowania, użyj wyszukiwarki. Ja kupiłem 1kg za ok 10zł.
UsuńNie ma to jak 4 lata przygotowywania przepisów.
OdpowiedzUsuńJuż ponad 5 lat :)
OdpowiedzUsuń