tag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post8184415475304217248..comments2024-03-29T13:11:45.209+01:00Comments on GRUNT TO PRZEPIS!: Chleb pszenno-żytni z maślankąGrunt to przepis!http://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-20441202220584815482022-01-19T18:19:58.740+01:002022-01-19T18:19:58.740+01:00Cześć, właśnie wypróbowałam ten przepis i jest nap...Cześć, właśnie wypróbowałam ten przepis i jest naprawdę bardzo dobry. Nie miałam mąki żytniej tylko orkiszową i miód lipowy, dlatego chlebek wyszedł trochę jaśniejszy ale bardzo, bardzo smaczny. Może faktycznie mogłoby być jak dla mnie trochę mniej soli, ale cała reszta jest ok. Super przepis Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11556180822216352999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-8507216672028151022022-01-08T20:18:04.258+01:002022-01-08T20:18:04.258+01:00Chleb pyszny chociaż jak dla mnie trochę za słodki...Chleb pyszny chociaż jak dla mnie trochę za słodki. Następnym razem dam 1 łyżkę miodu. Pozdrawiam Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03772684916176789024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-89105585183093306502021-09-17T17:54:24.716+02:002021-09-17T17:54:24.716+02:00Wiedzę mam wystarczającą a ciasto po wyrośnięciu k...Wiedzę mam wystarczającą a ciasto po wyrośnięciu klei się i nie sposób go zarobić. Owszem chleb jest bardzo smaczny. Moim zdaniem jesli serwuje się przepis to powinno się dokładnie opisać co należy robić, podstawowa wiedza tu nie pomoże.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06717673223867632199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-91723899143940534132021-09-09T21:30:31.627+02:002021-09-09T21:30:31.627+02:00Ja ten chleb robię na oko czyli jak jest zbyt luźn...Ja ten chleb robię na oko czyli jak jest zbyt luźny to dosypuje mąki i jak ciasto po wyrobieniu jest zwarte nie rozlazła papka to chleb wychodzi świetny ,jeśli ciasta jest zbyt dużo na keksówkę to można wziąć większą foremkę albo ulepić bułki ,mi jak zostanie ciasto to robię z niego chlebowe pizzerinki ,cudowna alternatywa dla zwykłej pizzy , a jak ktoś nie zna pofsta owych zasad wypieku to niech najpierw zdobędzie wiedzę a potem krytykuje.to naprawdę jest pieczenie na zdrowy chłopski rozum . A chleb na maślance ma tą cudowną cechę że długo nie czerstwieje i nawet po tygodniu nadaje się do jedzenia Monikahttps://www.blogger.com/profile/06935533696276287871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-90905306860254028522021-01-10T10:26:31.819+01:002021-01-10T10:26:31.819+01:00Robiłam chlebek już dwa razy jest przepyszny😍😍😍...Robiłam chlebek już dwa razy jest przepyszny😍😍😍Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07086575611167988663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-86273719017287081422020-10-18T17:39:53.809+02:002020-10-18T17:39:53.809+02:00Kobieto piękne fotki to nie pieczenie w realu. Naj...Kobieto piękne fotki to nie pieczenie w realu. Najpierw wypróbuj a potem publikuj.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06717673223867632199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-36644730838118896862020-10-18T17:38:09.720+02:002020-10-18T17:38:09.720+02:00Beznadzieja nie polecam Beznadzieja nie polecam Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06717673223867632199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-24056815706226277782020-10-18T17:32:07.007+02:002020-10-18T17:32:07.007+02:00Kobieto
Wygląda na na to, że nie piekłas
Tego chle...Kobieto<br />Wygląda na na to, że nie piekłas<br />Tego chleba tylko zrobiłaś fotki.<br />Z tych składników masy jest dużo więcej wypływa podczas pieczenia a ciasto rośnie dużo szybciej. Nie wiem jak w smaku bo jeszcze się piecze.<br />Konsystencja ciasta klejące bardzo wolne nie da się zarobić <br />Jak dla mnie to beznadzieja.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06717673223867632199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-44710303516004429352020-04-25T12:28:26.580+02:002020-04-25T12:28:26.580+02:00Witam 👋🤓
Zrobiłam chleb wg Twojego przepisu i je...Witam 👋🤓<br />Zrobiłam chleb wg Twojego przepisu i jest smaczny i miękki. Zrobiłam go w naczyniu UltraPro stąd inny kształt. Dziękuję za fajny i łatwy przepisAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12094546682380176993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-9972985914938333292020-03-28T18:16:01.398+01:002020-03-28T18:16:01.398+01:00Dopiero zaczynam przygode z pieczeniem chleba.Dzis...Dopiero zaczynam przygode z pieczeniem chleba.Dzisiaj nastawiam zakwas,wiec musze poczekac kilka dni.Jak uda mi sie kupic w poniedziałek odpowiednie mąki i maślankę to natychmiast piekę ten chlebek.Dzięki za przepis,myslę,ze będzie pyszny chlebuś.PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05567249836999772930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-37196941054733869672019-08-25T13:05:42.058+02:002019-08-25T13:05:42.058+02:00Będę piekła myślę że mi się uda ale ja nie.moge uż...Będę piekła myślę że mi się uda ale ja nie.moge używać maki pszennej więc bedzie żyto i orkisz<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04352591048119428399noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-86012291419818675682018-12-27T23:52:11.517+01:002018-12-27T23:52:11.517+01:00Chlebek upieczony wg przepisu, jak na razie studzi...Chlebek upieczony wg przepisu, jak na razie studzi się i wygląda ładnie.<br />Jak pukałam od spodu nie było głuchego odgłosu i się wystraszyłam, pomyślałam pewnie zakalec i szybko ukroiłam kromkę a tu niespodzianka, chlebek ładnie upieczony:-)<br />elatur24https://www.blogger.com/profile/06003110189101348309noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-84135770297034384362016-06-14T12:40:25.287+02:002016-06-14T12:40:25.287+02:00Najlepszy chleb jaki jadłam. Wyszedł cudownyNajlepszy chleb jaki jadłam. Wyszedł cudownyAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12014173106622761735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-27501032450568564072015-09-07T12:08:20.698+02:002015-09-07T12:08:20.698+02:00Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.KDziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.Kkingahttps://www.blogger.com/profile/04016147918677130040noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-24571833641019432802015-09-06T20:50:08.269+02:002015-09-06T20:50:08.269+02:00Dobry pomysł z zamianą na kefir. A może pół na pół...Dobry pomysł z zamianą na kefir. A może pół na pół z jogurtem? Sama tak wypróbuję następnym razem :)Grunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-77396730420247854822015-09-06T19:39:55.254+02:002015-09-06T19:39:55.254+02:00Witam.Nie mieszkam w Pl (Wlochy poludniowe) i masl...Witam.Nie mieszkam w Pl (Wlochy poludniowe) i maslanka tu jest nie do kupienia,czy moge ja zamienic na kefir lub jogurt naturalny bez szkody dla przepisu? Pozdrawiam.Kingakingahttps://www.blogger.com/profile/04016147918677130040noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-58538030110533943922015-09-02T22:40:06.044+02:002015-09-02T22:40:06.044+02:00Z racji ciężkiej maślanki wolałam być przezorna. 1...Z racji ciężkiej maślanki wolałam być przezorna. 14g suchych drożdży to wcale nie tak dużo przy dużym bochenku chleba, raptem o kilka gram więcej, niż w standardowym przepisie (9-10g czyli 2 łyżeczki). Ilość soli jest odpowiednia do smaku chleba, zwłaszcza że równoważy ją miód, mniej soli i chleb byłby mdły. Będę wdzięczna na przyszłość za podpisywanie się pod komentarzem, a nie zostawianie anonima...Grunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-75112069426264495442015-09-02T20:20:26.946+02:002015-09-02T20:20:26.946+02:00Delikatna przesada z ilością drożdzy i innych skła...Delikatna przesada z ilością drożdzy i innych składników np.ilość soli , tyle to wystarczy na 1.5 kilo mąki.I tyle komentarza.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-36476075052981099962015-09-02T10:22:38.381+02:002015-09-02T10:22:38.381+02:00Dzięki piękne! :) A do tego samemu robione ogórasy...Dzięki piękne! :) A do tego samemu robione ogórasy małosolne, mmmhhmmm, mniam! :DGrunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-45973795137412826162015-09-02T08:34:09.320+02:002015-09-02T08:34:09.320+02:00Super ci wyszedł kochana :-)Super ci wyszedł kochana :-)Kulinarna Maniusiahttps://www.blogger.com/profile/03892219445987529516noreply@blogger.com