tag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post3191457971899622938..comments2024-03-26T04:59:48.679+01:00Comments on GRUNT TO PRZEPIS!: Idealna polewa czekoladowa do ciastGrunt to przepis!http://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-82846597554022930432023-07-16T10:39:35.784+02:002023-07-16T10:39:35.784+02:00Wygląda smakowicie!Wygląda smakowicie!Krystianhttps://www.sudokuproo.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-5072741750043414632021-12-18T22:07:49.319+01:002021-12-18T22:07:49.319+01:00Tylko jeden raz zrobiłam polewę z jakiegoś przepis...Tylko jeden raz zrobiłam polewę z jakiegoś przepisu z dodatkiem żelatyny była gumowa i odeszła mi od sernika, więc omijam z daleka. Chyba że w tamtym przepisie była za duża ilość..<br />Twoja wygląda pięknie, może wypróbuję. DziękujęAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-77365745835894577862021-10-16T19:38:36.096+02:002021-10-16T19:38:36.096+02:00Najlepsza polewa🏆Najlepsza polewa🏆Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09373743841555472891noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-39116765323034213262020-11-15T18:47:39.542+01:002020-11-15T18:47:39.542+01:00Fantastyczny przepis. Moja córka jedząc dziś ciast...Fantastyczny przepis. Moja córka jedząc dziś ciasto powiedziała: polewa 5 stars ��. Więc wpisuję przepis do mojego zeszytu z najlepszymi przepisami. Dziękuję za udostępnienie twojego pomysłuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-72810300469846447032020-06-17T08:58:25.725+02:002020-06-17T08:58:25.725+02:00Ktoś pytał, więc odpowiem: na maśle też wychodzi. ...Ktoś pytał, więc odpowiem: na maśle też wychodzi. Zawsze używam tylko masła lub oleju kokosowego. Wszystko co tężeje będzie ok. ;) Bez żelatyny też wyjdzie, a jeśli polewa się kruszy to polecam kroić nożem zamoczonym we wrzątku.<br />Dziś pierwszy raz zrobię polewę z dodatkiem śmietany, bo mi została resztka, dziękuję za przepis.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-41638287191885771952020-02-14T14:06:23.544+01:002020-02-14T14:06:23.544+01:00Świetna polewa do tortów 😃Świetna polewa do tortów 😃Izahttps://www.blogger.com/profile/09069721341859420677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-27232474014260446902019-12-23T18:10:57.226+01:002019-12-23T18:10:57.226+01:00A można bez żelatyny?A można bez żelatyny?Annahttps://www.blogger.com/profile/04074035622742317375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-53178824454397106582017-10-19T21:00:50.845+02:002017-10-19T21:00:50.845+02:00polewa gumowa , ciągnąca , nie dała sie kroić, ud...polewa gumowa , ciągnąca , nie dała sie kroić, udeszła od ciastaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-69261263588791825842017-07-02T11:48:04.265+02:002017-07-02T11:48:04.265+02:00Heh, znam to! :P Zawsze z radością wylizuję garnec...Heh, znam to! :P Zawsze z radością wylizuję garneczek po tej polewie ;)Grunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-79122153299559922092017-06-28T19:48:58.020+02:002017-06-28T19:48:58.020+02:00Świetny wygląd ma ta Twoja polewa, no i smakuje ta...Świetny wygląd ma ta Twoja polewa, no i smakuje tak, że miałam ochotę po zrobieniu zjeść sama cały garnek, ale powstrzymałam się bo przecież miała być na ciasto! :)Danutahttps://domowejroboty.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-33756610044771340062017-06-28T12:07:15.208+02:002017-06-28T12:07:15.208+02:00Ja też wcześniej robiłam typową polewę na maśle, c...Ja też wcześniej robiłam typową polewę na maśle, cukrze i kakao. ale ta wyjątkowo mi pasuje na gorące dni, bo w upały się na cieście nie rozpuszcza :)Grunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-57007998045599362172017-06-28T12:05:37.831+02:002017-06-28T12:05:37.831+02:00Po rozpuszczeniu wszystkich składników, płynu wyjd...Po rozpuszczeniu wszystkich składników, płynu wyjdzie całkiem sporo. Ponadto ciasto tylko we wstępnej fazie tężenia polewy będzie stało w lodówce, potem zwyczajnie w temperaturze pokojowej - polewa nie może się więc rozpuszczać. Jeśli uważasz, że to za dużo, spróbuj z mniejszą ilością i daj znać jak wyszło :)Grunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-67914226855238363902017-06-21T18:12:51.629+02:002017-06-21T18:12:51.629+02:00łyżka żelatyny - to strasznie dużołyżka żelatyny - to strasznie dużomartynaphttps://www.blogger.com/profile/08820447061773703166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-10862224617957005682017-05-29T06:48:33.802+02:002017-05-29T06:48:33.802+02:00Wygląda przepięknie. Ja zawsze robie kakao cukier ...Wygląda przepięknie. Ja zawsze robie kakao cukier woda :)Kasiahttps://domowejroboty.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-33618665200153204642016-04-27T08:54:25.348+02:002016-04-27T08:54:25.348+02:00I idealnie smakuje - wierz mi! :)I idealnie smakuje - wierz mi! :)Grunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-86195409917800225572016-04-26T15:32:11.027+02:002016-04-26T15:32:11.027+02:00I idealnie wygląda!I idealnie wygląda!Di blogujehttps://www.blogger.com/profile/00366954865487247317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-8953007007132838582015-10-11T15:00:09.580+02:002015-10-11T15:00:09.580+02:00Szczerze przyznam że z masłem nigdy nie robiłam. P...Szczerze przyznam że z masłem nigdy nie robiłam. Polewę zawsze przyrządzałam z margaryny roślinnej, która lepiej niż masło tężeje. ale skoro jest tu dodatek żelatyny, nie powinno byc z tym problemów. Jak wypróbujesz polewę na maśle - daj znać! :)Grunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-67867556529152275572015-09-28T19:52:08.323+02:002015-09-28T19:52:08.323+02:00Cześć, właśnie szukam idealnej polewy czeko do cia...Cześć, właśnie szukam idealnej polewy czeko do ciasta marchewkowego, ta wygląda świetnie. Mam tylko pytanie, czy musi być "maślana" margaryna, czy nie lepiej dodać po prostu masło dla lepszych walorów smakowych?Agata - Ruby Timeshttps://www.blogger.com/profile/07099706487768520427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-43997731273935265122014-06-08T18:29:30.312+02:002014-06-08T18:29:30.312+02:00Dodawałam zwykłą kwaśną śmietanę UHT 18% bo tylko ...Dodawałam zwykłą kwaśną śmietanę UHT 18% bo tylko taką miałam w lodówce i to akurat otwartą ;) Śmietana ma tu generalnie na celu nadać polewie mleczny kolor, zagęścić ją i przełamać gorzki smak kakao. Myślę, że słodka śmietanka będzie tu nawet jeszcze lepsza w smaku - dobry pomysł! :)Grunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3368573153814913708.post-40576752223552668502014-06-08T15:28:07.321+02:002014-06-08T15:28:07.321+02:00Czy śmietana ma być ukwaszona czy chodzi o śmietan...Czy śmietana ma być ukwaszona czy chodzi o śmietankę słodką?Anonymousnoreply@blogger.com